ЦИРК! ММА биячът Стъки, иска оставката на Бойко Рашков

0

- Advertisement -

Силовият вицепремиер и министър на вътрешните работи г-н Бойко Рашков поиска известните тв водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев да бъдат уволнени от Би Ти Ви заради въпросите, които са му задали в ефир. Това се случва в държава от ЕС и НАТО, издигнала принципите на либерализма и свободата на словото като водещи.

Това пишат от Консервативно-патриотично движение, чийто членове са куриозният ММА бияч Станислав Недков – Стъки, Недялко Недялков и Юлий Москов, до медиите.

Ето писмото без редакторска намеса:

- Advertisement -

Човекът, одарен с най-много репресивна власт и възможности по силата на професионалните си задължения, размахва пръст на журналисти, недоволен от поставени от тях въпроси. Консервативно-патриотичното движение (КПД) възразява остро срещу посегателството над независимостта на медиите и намесата в редакционната им политика от страна на висш държавен служител.

    Настояваме за оставката на г-н Бойко Рашков, който в последните дни свърза името си и с безпринципни уволнения на висши офицери от ръководството на МВР с дългогодишен опит и авторитет в системата.

Призоваваме принципала на служебното правителство – президента Румен Радев, да влезе в пълномощията си на обединител на нацията и гарант за демокрация и да изтегли от кабинета изживяващия се като цензор вътрешен министър.

КПД ще изпрати сигнали до посланиците на държавите от ЕС, както и до „Репортери без граници“ за поведението и заплахите на г-н Бойко Рашков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече