Експерт: Къде е отразен кредитът, който беше взет за строителството на Турски поток?

0

- Advertisement -

”Сметката на енергийното управление на ГЕРБ е трагична и все по-трагична ще става”. Това каза енергийният експерт Васко Начев в предаването ”Денят с Веселин Дремджиев” по TV+

„Къде е отразен кредитът, който беше взет за строителството на Турски поток?“, попита той.

„Спекулация е, че спирането, поради повреда на „Турски поток 2″ на турска територия, е причината за очакваното повишаване на цената на природния газ у нас. Не е променено досегашното отношение на Булгаргаз към Газпром – не е нужно да има преговори как да се доставят договорените количества. Това е грижа не на България, а на Газпром“, коментира Начев.

- Advertisement -


„Шефът на Булгаргаз излъга енергийния регулатор, че непостроеният интерконектор с Гърция бил причина за повишената цена на газа“, каза той.

„Въпросът, на който Теменужка Петкова трябва да отговори, но тя бяга от отговор, е какво ще стане с проекта „Белене“ и защо той всъщност е отново – за седми път, в канала“, коментира експертът.

„Предстоят и санкции от ЕК, когато и ако бъде натоварен „Турски поток 2″ оптимално, защото България е спазила евроизискванията, но само под условия“, смята Начев.

„Къде е отчетен дългът на Топлофикация София към Булгаргаз?“, пита още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече