Поредно безобразие на „Смокиня“! Заспиват уникалния плаж със сив пясък

0

- Advertisement -

Плажът „Смокиня“, който наскоро беше покрит с бетонни постаменти, сега се „ремонтира“ с нов по-сив пясък, а дюните са изравнени. Сигналът за това дойде от музиканта Васил Гюров. „Върху златистия пясък, който е типичен за този залив, е изсипан друг, по-сивкав и светъл, докаран с камиони незнайно откъде, и разнесен по цялата ивица. Преди това дюните са нивелирани и нивото на плажа е повдигнато“, твърди той в пост във Фейсбук.

- Advertisement -

Според него това е направено с цел да се предпазят заведенията от вълните. „Това е нещо, което трудно ще видите с просто око, но заснето от високо, с подходящи филтри, дава повече яснота за пораженията, които са нанесени на природата от страна на концесионерите“, казва Гюров, прилагайки снимки.

Той е категоричен, че в резултат на тези действия един от най-красивите плажове на българското Черноморие, формиран в продължение на хиляди години, е безвъзвратно унищожен само за няколко дни. „Сега остава стотина торби цимент да бъдат разпръснати равномерно и при идването на водата, ще получим първия екологично бетониран плаж“, коментира Гюров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече