Рашков за зулумите на Баце: Следите остават!

0

- Advertisement -

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков до седмица ще сезира прокуратура за действия на бившия премиер Бойко Борисов. В интервю за предаването на Сашо Диков в „Евроком“ той разказа за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил с думите: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“. На въпрос какви доказателства има за тези си твърдения, Рашков се подсмихна и обяви, че „както се казва в литературата: “следите остават”.

Рашков обаче даде да се разбере, че е скептичен по отношение на това дали главният прокурор Иван Гешев ще предприеме каквито и да е реални действия срещу Борисов. „За гражданите е ясно защо главният прокурор се обръща към премиера с думите „шефе“, каза Рашков. Той даде за пример работата на държавното обвинение по разследването за кюлчетата и пачките с евро, снимани в спалнята на правителствената вила „Секвоя“. По негови думи е можело да се установи откъде и кой е закупил златото, тъй като такива кюлчета се продават само в две български банки – Райфайзенбанк и Първа инвестиционна банка. Това обаче не било сторено. Според него нямало проблеми да се проследят и пачките с по 500 евро по техните номера.

- Advertisement -

Вътрешният министър коментира и скандала с подслушванията, като опроверга твърденията на говорители от ГЕРБ, че всяко използване на специални разузнавателни средства оставя следи. По негови думи хора са били подслушвани, но не всичко е било надлежно завеждано. Материалите, които не са годни за досъдебно производство, вместо да бъдат унищожавани, са давани на бившия премиер Борисов. Той от своя страна ги е използват за натиск. „Физически са унищожавани материали от СРС, събирани до формирането на това правителство. Този факт трябва да говори достатъчно на гражданите и навежда на мисълта, че те са вършели нещо, което не съответства на закона“, смята служебният министър.

Рашков отказа да влезе в конкретика с аргумента, че все още текат проверки и не може да съобщи имена на подслушвани политици по твърденията на съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов за 32-ма опозиционни лидери, поставени незаконно под контрол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече