Сидеров: ВМРО е партия-барбарон, а НФСБ не е партия

0

- Advertisement -

Отказът от лидерството е демагогска стъпка. Какво означава лидерите да не участват. Лидерството е първо даденост, второ е идеология и отговорност. За съжаление, там няма идеология, защото ВМРО е една партия барбарон, тя се нагажда към каквото може. НФСБ – няма такава партия, тя се откъсна от „Атака“. Това коментира Волен Сидеров по Българската национална телевизия.

„Атака“ ще се яви сама на изборите на 11 юли, няма да участва в новата патриотична коалиция „Български патриоти“. Там няма какво да правя. Опитах се да култивирам нещо, не се получи. Ми щом не се получи, да си вървят по пътя“, каза още той, като разкри, че е протегнал ръка към партия „Възраждане“ и „Русофили“, но е получил отказ.

„Атака“ е с идеология, затова лидерството тук не е лидерството его, както например партия „Възраждане“, с която говорихме да сме заедно, но те казаха „Искаме да сме отделно“. Ами добре, искайте да сте отделно. Какво правите? На кого помагате по този начин – на българския или антибългарския интерес?“, коментира Сидеров.

- Advertisement -

„Предложих и на ръководството на „Русофили“ да направим един блок, който да каже ясно – „НАТО вън, базите вън“, прекратяваме войната с Русия, инвестиции мощни от Русия, Китай, Южна Корея и т.н., да се усети развитие в България. Всеки ще си играе отделно, казаха те“, сподели лидерът.

„Ако ме бяха послушали да направим това, което предложих, щяхме да направим пробив, щяхме да очертаем един терен, от който от там нататък да се стъпва и да се разширява. Теренът, на който казваме ясно: „Не искаме военни блокове, не искаме военни бази, не искаме да сме фронт, не искаме война и вражда с Русия. Искаме с всички държави да търгуваме“, допълни Сидеров.

Лидерът на „Атака“ прогнозира, че ако се повтори сюжетът с връщането на мандата, тогава ще загубят доверието на хората. „Сега ще искат да се стигне до кабинет, защото при още едно повторение на сюжета от 4 април всички да връщат мандата, ще загубят абсолютно доверието на хората“, смята той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече