Ужасяващо! Загубите в МК са за над 100 млн. лв. по времето на Бойко!

0

- Advertisement -

„Случилото се в Министерството на културата през годините е ужасяващо“ – обясни служебният ресорен министър проф. Велислав Минеков в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия.

„За съжаление, съм тъжен наследник на това, което се е случвало. Едно наистина повече от странно управление, не толкова неочаквано. Протестирал съм срещу тези действия далеч повече от десет години”, обясни Минеков.

Той говори и за загуби от години наред в министерството. Само за тази година от сценични изкуства загубите са 20 млн. лева. Решението на тази ситуация било „чудовищно” – да се спрат предприятията, които носят загуба.

- Advertisement -

„При този нещастен бюджет на Министерството на културата това е ужасяваща цифра. Има и други загуби от няколко предприятия. Когато ги събера, те минават 100 млн.”, посочи още проф. Минеков.

Той обясни, че ще дава отчет за дейността си в културното ведомство всяка седмица на пресконференция. Проф. Минеков добави, че е оптимист за бъдещето на България след предсрочния парламентарен вот.

„Няма да стане лесно, защото това, което претърпяхме през последните 10-12 години, е ужасяващо. Последствията са като след война, като след чума. Лечението ще продължи. Агонията на бившите управляващи – също. Но имаме шанс да направим нормална държава”, заключи той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече