Корнелия Нинова: Без БСП не може да се направи следващо правителство

0

- Advertisement -

Важно е какво ще се случи на 12-ти юли. Трябва да гледаме политики. Ние претендираме, че през последните години правихме това. Нека хората да преценят кой какво е правил през последните години. ДБ не бяха активни. ИМВ и ИТН ги нямаше, а ние понесохме много негативи. Да се види кой е принципен. В следващият парламент без БСП не може да се направи правителство. Без нас… Ако партиите на промяната искат промяна, без БСП не може. Промяната трябва да доведе до стабилност.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ.

„ Една част от нашия електорат не гласува заради страха от ковид. Сега този страх не е в такива размери. Време е да не се избира с емоция, а с разум.

- Advertisement -

БСП може да обединява около идеи хора, които бяха в по-малки партии. Голяма част от тях не могат да влязат в парламента и хората, които са ги избрали, не се чувстват представени. Сега се гарантира по-голям резултат и по-голям успех.

Ще подпишем за общи действия с още 2-3 партии. Ние обявихме ,че водим разговори с Татяна Дончева, а не че сме приключили. Не се чувствам подведена. Татяна избра друг път. Сложни са разговорите. Не е лесно. Желанията на „Движение 21“ не бяха честни спрямо другите партньори. И избрахме друг път.

Няма тайни неща, всичко беше пред обществото.  Обадих се на всички партньори, започнахме разговори. Има голяма цел – да обединим лявото за една цел и обща политика. Ще предложим сериозна алтернатива. Най-сериозният проблем е бедността. Ние можем да дадем отговор за решаване на този въпрос. Има загуба на работни места. Понижени са доходите-чака ни още едно увеличение на тока, парното, инфлацията може да стигне 2 процента. Това означава поскъпване на живота.  Младежката политика, зелената политика – това е типично лява политика. Това са важни ниши за България.

Допускам, че Жан Виденов се появи, за да къса от БСП, за да я отслаби. Но желая успех на всички.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече