Митко е национален герой! Пребитата, изнасилена и ограбена от цигани баба Дона е статистика! За нея протест кога, лицемери?

0

- Advertisement -

Абсолютно съгласни сме, че никое живо същество не заслужава да бъде удряно и унижавано. Не сме животни, че да се оправдаваме с примитивизма си. Гледайки клипа, на всеки ще му стане мъчно за Митко – чисто човешка реакция. Тези дни обаче си задаваме някои въпроси: За брутално изнасиленото от двама цигани 16- годишно момиче, протест КОГА, пловдивчани? За ежедневно пребиваните, насилвани и ограбвани баби по селата, протест КОГА, българи?

Да, Митко не трябва да бъде изкупителна жертва заради себеподобните си, но лицемерието на българина за сетен път предизвиква рефлукс у здравомислещите хора с истинско чувство за справедливост. Ние, драги българи ще бъдем ли пожалени, ако дръзнем да развиваме търговска дейност без касов апарат и без да плащаме данъци? Отговорът е ясен на всички, мисля. Все тая е дали ще продаваме чорапи или гащи. Няма кой да ни пусне аванта.

- Advertisement -

Ще се наложи пак да генерализираме, но отново ще използваме изразът „ние българите“… Да, ние българите обожаваме да браним празни каузи. Вдига ни самочувствието. Чеше ни егото. За важните неща обаче никакви ни няма. Цяла България се вдигна в защита на циганчето Митко, затова че отнесъл една глава от комплексиран, самозабравил се бабаит. Митко стана национален герой. Да, вече такива са националните ни герои. Вдигнете му паметник в центъра на Пловдив, а на хилядите невинни жертви на цигански зверства и безчинства им кажете, че не са важни, колкото Митко. Защото са българи. Защото не са онеправдани като Митко и себеподобните му. Защото са просто статистика. Те не са жертви. Митко е жертва.

И следващия път, когато Митко набута недекларираните си пари в казиното, ходете и му се поклонете! Целувайте му краката. Защото Митко е жертва, но баба Дона – изнасилена, пребита и ограбена не е. Баба Дона не е „талисманът“ на Пловдив. Баба Дона е статистика.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече