Минеков привиква шефовете на театрите, ще пита за необяснимите дългове

0

- Advertisement -

Директорите на българските театри ще обяснят на служебния културен министър проф. Велислав Минеков за натрупаните необясними дългове, които са били опрощавани от държавата. Минеков съобщи, че е поискал работна група да разгледа какво се е случвало в театрите от 2015 г. досега.

Новината потвърдиха и от пресцентъра на институцията, пише ФрогНюз.

- Advertisement -

Завесата за огромната корупция в Министерството на културата бе повдигната още в първите дни от встъпването на проф. Минеков в длъжност. До институцията са постъпили и редица сигнали, които обстойно ще бъдат прегледани. Преди дни културният министър заключи, че финансовата трагедия във ведомството е “пълна”. 

„Мога да ви дам и пример с центъра на София, където един театър върви прекрасно, а на 1 км от него друг губи редовно. Искам да знам каква е причината“, коментира Минеков от Пловдив.

Реакциите срещу действията на служебното правителство във всички държавни сфери не липсват. Вчера актьорът и бивш депутат от ГЕРБ Евгени Будинов обвини културното министерство в “геноцид в театрите” за двата месеца на своето управление. Христо Мутафчиев пък определи Минеков като “безпомощен като министър” и загатна, че се готви подписка за оставката му. Причината – председателят на Съюза на артистите отказва да повярва, че е възможно да се стигне до затваряне на театри заради натрупани загуби.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече