Познато „упражнение“: И шефът на ”Автомагистрали” ЕАД си взел отпуск

0

- Advertisement -

Изпълнителният директор на ”Автомагистрали” ЕАД е излязъл в отпуск. Това коментира министърът на регионалното развитие Виолета Комитова на брифинг пред медиите. По-рано стана известно, че Стоян Беличев взима над 10 000 лева заплата.

Регионалният министър Виолета Комитова се е срещала с бившия изпълнителен директор на АПИ Георги Терзийски. Там те са обсъдили авансовите плащания, като Терзийски и е отговорил, че чрез тях се пестят пари.

- Advertisement -

„Натъкнахме се на следния парадокс. 182 млн. лева се дадени на 25 фирми от „Автомагистрали“ ЕАД, а дейностите, които тетрябва да изпълнят са останали в далечното бъдеще. Това е по групата обекти, наречени свлачища и срутища и укрепване на пътни платна“, каза още регионалният министър Виолета Комитова на брифинг.

Комисия, свикана от Комитова, е съставила проверката и е работила само по документи, които „Автомагистрали“ е предоставила. „Всички сте наясно на колко много места ние трябва да работим върху свлачища и срутища и укрепване на пътни платна. Извикахме на среща всички фирми, които са получили пари от дружеството, но нито една не се яви и нямам впечатления“, обясни още тя.

На въпрос дали и директорът на „Автомагистрали“ ЕАД Стоян Беличев ще бъде уволнен, Комитова каза, че това ще се реши след среща с него, а в момента Беличев е в отпуск.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече