Премиерът Янев към новите областни управители: Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори!

0

- Advertisement -

Министър-председателят Стефан Янев представи новите областни управители, назначени от служебното правителство на брифинг в Министерския съвет.

Той поздрави новите областни управители и се обърна към тях с думите: „Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори. Това не е само ангажимент на правителството, но и на други органи, в частност ЦИК”. Всички наши усилия ще бъдат насочени към осъществяването на изборите на 11 юли, без да се допускат нередности, добави Янев.

- Advertisement -

„Поставени сме пред нови предизвикателства. Избирателният кодекс наскоро беше променен, което изисква провеждането на изборите да бъде машинно. Това е много сериозна задача за държавата. Предизвикателствата са и за ЦИК, която в кратки срокове трябва да сключи договори и да осигури допълнителен брой машини за гласувани. А те трябва да бъдат сертифицирани по прозрачен начин, за да може обществото да е убедено, че направеното от всички нас, гарантира, че съответните машини имат подходящото информационно и друг вид осигуряване, което позволява чесността на изборния процес, както и бързо и ефективно да се гласува, така че да не се създават предпоставки в СИК за опашки и удължаване на работния ден”, коментира Янев.

По-късно в Министерския съвет премиерът Стефан Янев, министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев ще обсъдят с областните управители организацията и подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори.

В срещата ще се включат също заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, както и експерти от съответните ведомства. По време на дискусията ще бъдат обсъдени и въпроси от актуалния политически дневен ред.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече