Седем кандидати се борят за кметското място в Благоевград

0

- Advertisement -

Седем са кандидатите за кмет на Благоевград, регистрирани за участие в частичния вот, който ще се проведе на 27 юни. Трима от тях са независими. Четири политически формации издигнаха кандидати за кмет на общината.

Партия „Възраждане“ номинира адвокат Цвета Рангелова, „Ние, гражданите“ регистрираха Стефан Делиов, Обединение „Демократична България“ заложиха на общинския си лидер д-р Виктория Каракостова, а партия „Има такъв народ“ ще атакува кметското място с областния си координатор адвокат Илко Стоянов.

- Advertisement -


Трима са независимите, но с партийна подкрепа кандидати за кмет на Благоевград – досегашният градоначалник Румен Томов, подкрепен и от БСП, чиито правомощия бяха прекратени с окончателно решение на Върховния административен съд, Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ, който напусна Общинския съвет, чийто председател беше допреди седмица, и независимата Людмила Костадинова.


Още две партии са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на Благоевград, но без кандидати: Движение „България на гражданите“ и „Българска социалдемокрация“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече