Ни лук ял, ни лук мирисал! Манолев нямал ни най-малка представа защо САЩ го споменават!

0

- Advertisement -

Санкционираният заради корупция Александър Манолев нямал ни най-малка представа защо Съединените американски щати споменават името му. Като зам.-министър нямал правомощия да взема решения, свързани с материален интерес от страна на държавата.

Това става ясно от коментар на бившия зам.-министър на икономиката пред bTV. Повод за думите на Манолев са санкциите срещу него, за които стана ясно вчера след решение на САЩ по закона “Магнитски”.  

- Advertisement -

“Нямам никакво обяснение за включването на името ми към този списък. Повече от 2 г. нямам нищо общо и с българската политика. Като заместник-министър на икономиката аз не съм имал никакви правомощия да взимам каквито и да е решения, свързани материален интерес на държавата. Дори водените дела срещу мен са в лично качество за обстоятелства, които са се случили, преди да заемам публичен пост”, посочи Манолев. 

Бившият зам.-министър на икономиката бе част от кабинета “Борисов 3”. Подаде оставка през 2019 г., след започналата проверка за злоупотреба с европейски пари. Лично Борисов посочи, че Манолев е била негова грешка. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече