Лъжа е, че болница Лозенец сама е казала за злоупотребите. Аз подадох сигнал

0

- Advertisement -

Чух по БНТ, че болница Лозенец сама била подала информация на НЗОК за серийната „техническа грешка“ за близо 300 000 лева и нямало материални щети.

Абсолютна лъжа.

Аз сезирах НЗОК за фалшивите хоспитализации и в деня на насрочената проверка, от правителствена върнаха парите за 60 пациента.

Но проверката продължи и установи още 38 измислени болни, лежали с емболия и тромбоза на долните крайници, приети по спешност. За тях дължимите пари са близо 140 хиляди и не са изплатени, защото болницата обжалва. От касата си измиха ръцете с акт за 9500 лева и изпратени материали в прокуратурата само за 5 фалшиви хоспитализации.

- Advertisement -

А става дума за много повече изфабрикувани истории на заболяването, фалшиви подписи на „пациенти“, неосъществени изследвания и тн. За трансплантациите от болницата твъдят, че всичко е законно също.

Да, но само на хартия. 

Досега Спасов разчиташе, че никой няма да го провери. След като проверки вече има, на ход е прокуратурата, която досега не показва желание да се разрови истински. Дали ще направи нещо различно занапред, не знам. Признавам, че не съм оптимист.

 Миролюба Бенатова, Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече