Далавери и в отбраната! Военният министър иска да се разследват

0

- Advertisement -

Вярвам във върховенството на закона и държа той да се спазва. Проверките във военното министерство не са „ровене”, а проверка на законосъобразността на действия, които са извършвани и продължават да се извършват. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

Част от проверките са докладвани на прокуратурата и ще чакаме нейното становище. Проверките във ведомството от 2018 г. и 2019 г. са назначени от Красимир Каракачанов.

- Advertisement -

„Една проверка продължава месец-два, не по-малко. Аз съм служебен министър от 12 май. Рано е още да излязат резултатите от проверките, които са назначени от мен. Тази проверка на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната” е била назначена от Каракачанов и той е бил запознат с нейните резултати, които са смущаващи”, посочи Панайотов.

Той запита защо предшественикът му не е информирал за тези резултати.

Военният министър коментира и наложените санкции от САЩ по закона „Магнитски”. „САЩ водят борба срещу корупцията. Това е техен закон, те са си го измислили и те го спазват. Защо се е получило така, че държава, която е на 10 000 км от България, разполага с достатъчно информация, за да включи в списъка съответните лица, а България не разполага с така информация, не знам. Във всички случаи това е учудващо“, обобщи Георги Панайотов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече