За незаконните трансплантации в болница ”Лозенец” ще го отнесат две секретарки и три санитарки!

0

- Advertisement -

Прогнозата ми, която се надявам, че няма да се случи е, че по този случай ще бъдат наказани две секретарки и три санитарки. Така д-р Мирослав Ненков коментира трусовете в здравната система и отстраняването на цялото ръководство на болница „Лозенец” в София заради обвинения за извършване на съмнителни трансплантации и източване на Здравната каса чрез фиктивни пациенти.

Ако се докаже, че има незаконни трансплантации, това трябва да бъде посечено с огън и меч, категоричен бе Ненков пред Нова телевизия.


В Ориента, където ние живеем, независимо, че сме членове на цивилизования Европейски съюз очевидно такива неща могат да стават, коментира бившият служебен министър на здравеопазването, който е специалист по анестезиология и интензивно лечение във ВМА.

- Advertisement -

В държава в ЕС се търгува с органи, в една от най-елитните болници, чуди се анестезиологът. Той допуска, че подобна схема е имало и преди, но тя е притихнала. Според Ненков много лесно може да се разкри това, защото има документи, контакти и данни в службите. „Много лесно е да се види чичото от Изрел колко пъти е ходил в Молдова. Защо израелският другар ще дойде да се оперира в България?“, запита още специалистът.


Това, което се случва, не е трус в здравеопазването. Това е разрушаване и то на една от основите, на която стъпва като цяло човешкото общуване, а това е даряването, каза още той.


„Другите теми за схеми с приети, неприети, са банални. Не са ги измислили в болница „Лозенец”. Това е система, която функционира и на други места”, посочи още той.

Д-р Ненков се съгласи, че е било необходимо да бъде сменено и ръководството на Александровска болница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече