Крадците трябва да са в затвора, а не по министерства и агенции!

0

- Advertisement -

Рокадите, които прави служебният кабинет, водят до излизане на истината, а тя е грозна: „Не може крадците да са по министерствата, по агенциите и да управляват държавата, те трябва да са в затвора. Истината трябва да излезе наяве, защото тя е важна за българските граждани. Корупцията е повсеместна, тя се потвърждава от редица европейски доклади“, заяви Христо Проданов.

„Те са били управлявани лошо, основният бич в България това е бедността, а бедността се дължи именно на голямата корупция, която цари.“, допълни той пред България он еър.

„БСП винаги се е борила да е първа политическа сила. Безспорно на отминалите избори се представихме изключително зле, но сега отново се подготвяме и ще се борим докрай. Една от причините, поради които смятам, че ще имаме по-добър резултат, е по-широката лява коалиция, в която се явяваме. За България наистина е необходимо и полезно едно по-широко обединение вляво, защото вследствие на тази неолиберална политика, която се води доста години в България, хората доста обедняха. Затова сме във всички негативни класации, на дъното на Европа, а и не само. Затова е нужно едно по-справедливо и по-социално управление и най-важното – по-честно, а не крадливо като това, което имаше досега.“, заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП.


Той обясни, че е нормално при реденето на листи да има напрежение. „Няма да е нормално, ако няма напрежение. В БСП наистина има едно истинско състезание. Във всички останали партии председателят определя всичко, докато при нас има конференции, заседания на Националния съвет и е нормално всеки един от кандидатите да се бори да е на по-предна позиция. Заради това остава впечатление в обществото, че има много сериозно напрежение“, поясни социалистът.

- Advertisement -


„Истината винаги трябва да излиза докрай и големият въпрос е къде са били българските институции през всичките тези години. Нали се сещате, че всичките тези неща, в които тези лица са обвинени, не става без политическа подкрепа и политическо попечителство. Така че ние се надяваме, че най-сетне и българските органи, които са призвани да се борят с корупцията, ще влязат в своите функции и ще изкарат истината докрай“, коментира Проданов по повод санкциите, наложени въз основа на закона „Магнитски”, като припомни, че БСП винаги е била против създаването на тези органи като Специализиран съд, Специализирана прокуратура и КПКОНПИ, които са били единствено и само политическа бухалка.

Скандала с подслушванията социалистът коментира така: „Тези, които са призвани да изнесат истината, службите, Министерство на вътрешните работи, трябва да си свършат работата докрай и ако има доказателства, да ги извадят и да кажат кои са подслушваните лица. Аз не се съмнявам, че е имало подслушване, защото този модел управляваше по този начин, той управляваше със заплахи, с рекет, с потискане на неудобните опозиционни политици и бизнеси. В същото време прокуратурата остава сляпа и глуха“, обясни Проданов.


По повод обвиненията на ГЕРБ, че служебният кабинет е отчасти на БСП, социалистът заяви: „Има участници на БСП, това не е тайна за никого, но в крайна сметка това си е кабинет на президента Радев, има представители и от други политически сили и кръгове.“

Относно Румен Спецов той заяви, че ако се докаже вината му, то той трябва да бъде сменен от поста шеф на НАП. „Ние не можем да очакваме някакви чудеса от това служебно правителство по простата причина, че те работят с бюджета, който им е завещан, те нямат средства да правят реформи и политики“, обясни Проданов.

За отказа на фирмата-доставчик на машини за предстоящите избори социалистът заяви, че няма достатъчно време да се направи нова обществена поръчка и най-вероятно ще се дадат допълнителни пари на сегашната фирма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече