Томислав Дончев: Епохата „Борисов“ в ГЕРБ ще продължи още!

0

- Advertisement -

Бойко Борисов е основател и безспорен лидер на ГЕРБ, а епохата на Борисов в партията ще продължи още. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред „Панорама“ по БНТ, след като бе попитан дали той ще бъде силния човек в ГЕРБ.

„Всеки трябва да си намери пътя. Дори когато се качваш към най-високия връх, никога не трябва да забравяш, че трябва да се върнеш обратно“, добави той.

Относно скандала със санкциите на САЩ, Дончев смята, че това означава, че институциите исторически едва ли са се справили по най-добрия начин.

„В текста няма нито една изненада, защото се говори за неща, отдавна известни. Нито една от фигурите, които се коментират в доклада, не носим отговорност. Те са трупали сила и мощ преди да се появим в политическия небосклон. Не си спомням Пеевски да ни е бил коалиционен партньор“, каза Дончев.

- Advertisement -

„Когато говорим за лица, свързани с персоните, цитирани в доклада, не става само за политически обвързаните“, каза още той и допълни, че иска случаят с Румен Спецов да бъде разрешен, защото НАП е най-важната агенция.

По отношение на твърденията за подслушвания, Дончев заяви, че бившите управляващи не са правили подобни действия.

„Как си представяте министър или вицепремиер вечер да слуша опозицията? Никога не съм слушал СРС, еле пък с представители на опозицията“, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

„Имали сме партньорство с различни политически сили и не мисля, че обвиненията в токсичност е вярно и адекватно към ситуацията. Ще търсим възможно най-добрия резултат на изборите. Трябва да се намери модус на политическо взаимодействие, за да се сформира правителство. Политиката освен надвикване и сензации, то е отговорност, да съставиш кабинет и хората да имат на кого да се дразнят“, каза още Томислав Дончев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече