„Българско лято“ с писмо до Вашингтон: България не е колония на САЩ!

0

- Advertisement -

„Българско лято“ пише писмо до американското правителство, обявиха от партията на Васил Божков. „България не е колония на САЩ“ гласи посланието до Вашингтон.

„Във връзка с безпрецедентното и изрично включване на „Българско лято” – демократична партия в независима държава, страна членка на EC  – в списъка на санкционирани лица на OFAC, публикуван от държавната администрация на САЩ, ние настояваме за ясни и конкретни отговори: Защо в списъка на OFAC за пръв път в историята на Глобалния закон „Магнитски“ е включена демократично създадена политическа формация, учредена с инициативен комитет от граждани със свободна воля и право да бъдат независимо представени в управлението на страната?“, питат ПП „Българско лято“ и настояват да знаят защо в списъка със санкциите не е и Бойко Борисов.

„Действията на САЩ са недопустимо вмешателство в политическия живот, което напомня  времената на комунистическия режим в България, които смятахме за отминали. Това е доказателство пред целия свят за потенциала на „Българско лято“ и показва, че ние сме единствената политическа алтернатива в следващия парламент, която няма да може да бъде подложена на натиск, за да служи на чужди интереси!“, пише още в писмото.

- Advertisement -

Васил Божков критикува задочно в отделна публикация и САЩ, и служебното правителство на Румен Радев.

„Служебното правителство създава опасен прецедент. Под диктовката на чужда държава прави списъци, в които е поставила законно регистрирана политическа партия. По този начин изолира Българско лято от предизборната кампания. Така ще повлияе на изборните резултати и ще попречи на свободния вот. Нека не забравяме, че една от задачите на служебното правителство е да проведе законни и честни избори. Българско лято няма да служи на чужди интереси и ще унищожи политическата хранилка. Затова страхът от нас е голям“, пише укриващият се обвиняем.

„Имам чувството, че всички български политици се навеждат на американците, за да им се харесат и да могат да продължат да крадат безнаказано“, завършва Васил Божков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече