Ще се намери ли кой да протестира за убитото 7-годишно дете вчера?

0

- Advertisement -

“Будното гражданското общество, засипало с мръсните си чорапи едно кафе в Пловдив дали ще си свали гащите за това дете?”, написа адвокат Росен Димитров във ФБ профила си.

Та и на мен много ми се иска всички тези събудили се граждани, които промениха мисленето на българина, сега да се хванат със същата страст и да протестират за едно българско дете. Момиченце. На 7-годинки. Изнасилена и убита. Представете си сега, това да беше вашето дете… или вашето единствено дете, чакано след поредния 5-ти опит ин-витро. Какво щяхте да направите? Със сигурност нямаше да ви е до чорапи. Какво щях да направя аз ли – такова, че целият наказателен кодекс да се стовари на главата ми (но това биха били и мислите на всеки нормален родител). Боли ме, боли ме, заедно с болката на майката, боли ме, че позволяваме да убиват децата ни, боли ме, че няма да има справедливост.

Много ми се иска законът да си свърши работата, но за съжаление убиецът е само на 16 години (поне бързо го хванаха). И пак за съжаление ще го пуснат след 3 години… ето толкова струва животът на децата ви… а сега е моментът да покажете, че всяко българско дете струва повече от всеки един чорап. А на всички юристи ни е ясно, че НК има спешна нужда от поправки и допълнения.

- Advertisement -

7-годишното момиченце е живяло в къща в покрайнините на село Ковачевци. Прибирайки се от училище вчера решава да остане да си играе навън. Последната й игра. След което връщат на майката тялото на детето й в чувал.

Поклон малък ангел!

Temida.tv

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече