Започва проверка в Държавен фонд „Земеделие“

0

- Advertisement -

Тази или другата седмица започват проверки в Държавен фонд „Земеделие“. Това каза служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР.

- Advertisement -

Ще протекат проверки във Фонд „Земеделие“. Там проблемът е най-тежък. Там трябва да се влезе с независим одит. Там има затлачени с години неща и натрупани проблеми, които отлежават. Ще стане известно след проверките. Прави се една работна група с участие на Министерство на финансите и АДФИ. Проверките може да започнат в края на тази седмица или през следващата“, заяви Бозуков.

„Има около 9 препоръки относно проблема с фермата за норки. Те са от гледна точка на финансови санкции. Пропуснати са два много важни фактора – редовно вземане на проби от умрели животни и тяхната проба за COVID в акредитирани леборатории. Това е задължение на БАБХ. Тези, които са правени, са давани на частна лаборатория. С новия директор ще започнат да се вземат проби. Моята цел на тези смени е да се завиши контролът, защото аз заварих едно лежерно безхаберие във всички структури на системите. Не изключвам никой“, каза още Бозуков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече