Президентът Радев: Уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом със Судан, Саудитска Арабия

0

- Advertisement -

„Въпреки тежкото наследство и заварените договорки Централната избирателна комисия и служебното правителство ще положат всички усилия, така че да се гарантира машинният вот“, заяви пред журналисти в Пловдив президентът Румен Радев, съобщава бТВ. Държавният глава коментира и санкциите, наложени от САЩ: „Десет години уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом със Судан, Саудитска арабия“.

„Вярвам че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия, така че да се гарантира машинният вот на предстоящите избори. Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача. Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки то да се възвърне и да имаме честни, прозрачни и свободни избори“, допълни той.

- Advertisement -

„На политическите партии ще повторя да бъдат внимателни, да търсят обединение около ценности и приоритети, да не бързат да се нападат, защото ще се срещнат в парламента след това. Ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача – да съставят правителство. България трябва да има правителство след предстоящите избори“. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. 

Президентът коментира и санкциите, наложени от САЩ.

„Това е прецедент за ЕС. Виждате, че десет години уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом със Судан, Саудитска Арабия. Служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции, за българските граждани във финансово отношение. Длъжни сме да защитим финансовия интерес на страната. Представете си, че държавни и бюджетни организации по някакъв начин попаднат под тези санкции. Какво правим тогава? Това ще означава, че не сме си свършили работата”, каза още Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече