Разпродават на парче бившата резиденция на Пеевски хотел „Берлин”

0

- Advertisement -

Част от столичния хотел „Берлин“, който беше ползван от бившия депутат от ДПС Делян Пеевски като лична резиденция, се продава като апартаменти. Имотите са на пазара от около 40 дни, което е малко след времето, по което Пеевски се раздели с имотите си в България, включително и с хотела, съобщава „Капитал“.

- Advertisement -

В сделка от началото на март дружеството „БЛ – ритейл риъл естейт“, което е шапка на недвижими имоти, свързани със санкционирания от САЩ заради корупция бивш депутат, стана притежание на „Ейч пропърти“, което през друго дружество, е собственост на Деян Калинов. Неотдавна „Капитал“ описа сделката, като хипотезата е, че зад нея стои собственикът на „Инса ойл“ Георги Самуилов.

На сайта на агенцията за недвижими имоти „Рея интернешънъл“, чиито телефон номер е на обявата, се вижда, че в продажба са 26 апартамента. Цените са в границите между 1500 и 1800 евро на кв. м. Апартаментите са предимно с една и две спални – между 63 кв. м и 175 кв м, на цени от 97 до 320 хил. евро. Има и многостаен апартамент от 500 кв. м. за 839 хил евро. Продаваните имоти са около една трета от общата разгърната площ на хотела, която е 5862 кв. м.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече