Наглец! Уволненият шеф на болница „Лозенец“ блокира новото й ръководство!

0

- Advertisement -

Бившият шеф на болница „Лозенец“ проф. Любомир Спасов е блокирал назначаването на новия съвет на директорите, става ясно от определение на Софийския градски съд от понеделник. Спасов е поискал спиране на регистрацията на новите шефове в болницата, тъй като обжалва решението на министъра за освобождаване на съвета на директорите. Съдът признава молбата за основателна и разпорежда вписването на промените в ръководството на „Лозенец“ да бъде спряно до приключване на производството по жалбата на Спасов. Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен срок.

- Advertisement -

Спасов – несменяем директор на Правителствена болница от 1998 г., се раздели с поста си в петък, след като служебният здравен министър оповести шокиращи нарушения с трансплантациите в лечебното заведение. От 2019 г. до края на април 2021 г. в болницата са установени 14 трансплантации на бъбрек от жив донор, за които има съмнения, че са незаконни, тъй като реципиентите не са в родствена връзка с донорите. Става дума за млади хора от Украйна и Молдова, които предоставят орган на свои „чичовци“ и „лели“ от Оман, Израел, Германия, Япония. В отделен случай е установено нарушение на изискванията при трансплантация на черен дроб на висш държавен служител, който е дописан в листата на чакащите в спешно състояние на следващия ден след операцията. Така той е изпреварил тримата пациенти, класирани преди него.

В петък Кацаров назначи нов съвет на директорите, който на свой ред определи доц. Радосвет Горнев за шеф на болницата до провеждането на конкурс. Новият съвет също предизвика съмнения – начело застана адвокат Ивиян Симеонов, който има фирми с хазартен бизнес и е собственик на казина в страната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече