Наследството от ГЕРБ за културата: Оглозган бюджет и празна консерва за Минеков

0

- Advertisement -

Нищетата е голяма, бюджетът е оглозган, получавам празна консервена кутия и от там трябва да извадя нещо. Така служебният министър проф. Велислав Минеков определи пред ”Дневник” състоянието на министерството на културата.

- Advertisement -

„Ние сме европейски рекордьори по бутафории – и като пари, и като бройки – истински Дисниленд. Но бутафории се правят, за да се краде и да се усвояват средства. Нищетата е в крайния резултат, който е кич. Прекратяваме с бутафориите, поне в близките 30 дни няма да има такива, но ще бъдат разследвани със сигурност. Ще проследя всяко едно европейско финансиране и навсякъде, където се съмнявам, то ще бъде върнато към европейската прокуратура, защото аз разчитам на тях повече отколкото на всичко друго“, заяви още Минеков по повод започналите проверки в министерството.

Припомняме, че малко след встъпването си в длъжност като служебен министър той обяви, че бюджетът се намира в трагично състояние и започва серия от проверки, които да установят причините за недостига на средства. Резултатите от тях ще бъдат дадени на европейската прокуратура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече