Мая Манолова осъди Борисов за клевета

0

- Advertisement -

Мая Манолова осъди експремиерът Бойко Борисов за клевета. Състав на Софийския районен съд присъди обезщетение от 10 хил. лева, които лидерът на ГЕРБ трябва да изплати. Манолова предяви иск за 15 хил. лева.

Лидерката на “Изправи се! Мутри вън!” заведе дело за клевета заради интервю на Борисов в началота на ноември 2019 г. По онова време в София се провеждаха местни избори. Борисов цитира пред медия “възмутен човек” от щаба на Манолова, според чиито твърдения тогавашната кандидат-кметица се срещнала с роми във Волуяк, за да прави “уйдурми”. 

Борисов твърди във въпросното интервю, че братя Галеви са помогнали на Манолова през ромските лидери. 

- Advertisement -

От решението на съда става ясно още, че по делото не са представени каквито и да било доказателства за истинността на твърденията на Борисов. Манолова не е обвинена или пък осъдена за търговия с гласове. 

Решението на районният съд не е окончателно и Борисов може да го атакува пред горната инстанция.

Фрог нюз припомня, че това не е първият път, в който Борисов е осъден за клевета. Евродепутатът и журналист Елена Йончева заведе дело срещу експремиера, което бе спечелено през 2020 г. Според решението на съда лидерът на ГЕРБ трябваше да плати 5 000 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече