Светкавична реакция! Правосъдното министерство проверява Агенцията по вписванията след призива на Кацаров!

0

- Advertisement -

Министерството на правосъдието извършва проверка във връзка със сигнали за неправомерно въздействие от страна на ръководни кадри в Агенцията по вписванията върху длъжностните лица по регистрация, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

В съобщението се посочва още, че министърът на правосъдието и други лица с ръководни функции нямат правомощия да влияят върху решенията на длъжностните лица по регистрация. Агенцията по вписванията трябва да изпълнява стриктно и в интерес на гражданите своите законови задължения, посочват от министерството.

- Advertisement -

Ръководството на Министерството на правосъдието е изискало от изпълнителния директор на Агенцията по вписванията да осигури законосъобразното и своевременно отразяване на обстоятелствата, предмет на регистърните производства.

По-рано в изявление министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров апелира правосъдното министерство да започне проверка в Агенцията по вписпванията след отказа да се впишат новите ръководства след рокадите в болниците „Лозенец“ и „Александровска“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече