Адв. Екимджиев: Ще има осветяване на още хора по закона ”Магнитски”

0

- Advertisement -

До момента да сте чули нещо в България да се случва? Това е първата, най-безхаберна, най-безотговорна реакция, която със сигурност ще предизвика допълнително осветяване на още хора и на още проблеми“.Това коментира адв. Михаил Екимджиев.

Относно твърденията, че санкциите по закона „Магнитски“ идват след сигнали до американските власти на Цветан Василев и „Ние, гражданите“ от 2017 година, адв. Екимджиев каза пред „Факти“: „Ние не можем да знаем конкретно въз основа на каква информация американската администрация е взела това безпрецедентно решение. Санкции, толкова масови, в такъв размер, спрямо толкова юридически лица, не са предприемани никъде досега по закона „Магнитски“. Американското правителство не предоставя с охота информацията, на база на която са взети тези решения, защото голяма част от тази информация може да е агентурна, друга част може да е през проверима медийна информация от надеждни медии“.

- Advertisement -

„Нещо друго много важно – Инвестиционният арбитраж във Вашингтон. Поне четири казуса са минали през мен, в които фирми, под юрисдикцията на България, но не само български фирми – едната беше израелска, са се оплакали там заради заграбване на бизнес най-вече от дружества, свързани с Делян Пеевски, и, разбира се, със съдействието на Прокуратурата, на Търговското отделение на Софийски градски съд. За да вземат едно такова рязко, категорично решение спрямо държава, която е партньор в НАТО и член на ЕС, очевидно американците са имали достатъчно проверима и надеждна информация“, обясни той.

„За мен е много интересен въпросът как България ще отработи това категорично политическо послание. Тези мерки имат непосредствени юридически и икономически последици само на територията и под юрисдикцията на САЩ. От българската държава зависи как тя ще реагира на това политическо послание, за да продължи мерките и те да намерят адекватен нов отговор като правни икономически последици и в България.

Хората трябва да разберат, че данъкът „Корупция“ прави всички ни по-бедни, по-болни и по-необразовани. Това опровергава опорката на Гешев и на така наречените патриоти, че работата на правоохранителните органи е да ни пазят от битовата престъпност, а корумпираните едва ли не усвояват и преразпределят някакви виртуални пари, което не ни засяга. За съжаление се налага отвън да ни помагат да разберем, че корумпираните управници крадат нашите пари, нашето бъдеще и бъдещето на децата ни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече