Задкулисието – многоопашат гущер, който си къса старите опашки, но му поникват нови

0

- Advertisement -

Гущерът има много опашки и при всяка промяна той си е късал старата и му е изниквала нова. Много бързо. Това каза пред „Алтернативата“ Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата.

„Задкулисието в България не беше разгромено, въпреки желанието на хората за промяна в началото. Не очаквахме колко добре е развито това задкулисие и как е пуснало пипалата си навсякъде в страната. Трябваше да бъде направена политическа лустрация“, категоричен бе той.

„Имаме едно мощно задкулисие, което превзе държавата, превзе съд система и суспендира основните принципи на демокрацията. Ние нямаме демокрация, имаме илюзорна демокрация. Нямаме пазарна икономика. Ние имаме нещо като форма на държавен капитализъм. Имаме това, което е в Китай. Министър-председателят, който и да е той, борави с един кръг от олигархични фирми, които печелят огромни обществени поръчки. И връщат много. Видяхме чекмеджето на Борисов. Това е портфейла на връщаното, най-вероятно“, обясни Андреев.

- Advertisement -

За изисканата от прокуратурата подробна информация за санкционираните по „Могнитски“, Андреев отговори: „Нищо няма да получи нашата прокуратура, защото няма необходимия интегритет. Над нея стои една голяма питанка. Докато всички въпроси не получат отговори, няма да побучим никаква информация.“

Ако българските граждани искат реална промяна тези протестърски партии трява да имат мнозинство. Българският гражданин да си прави сметката дали иска промяната, или иска да остане в блатото на Борисов. Ако протестърските партии нямат мнозинство, българските граждани не бива да очакват радикална промяна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече