Рекорд! За 7 дни НАП събра над 4 млн. лв. от големи длъжници на хазната

0

- Advertisement -

ационалната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици. Това съобщават от приходната администрация с уточнението, че резултатът се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници.

При встъпването в длъжност на служебния министър на финансите Асен Василев той поиска данъчната администрация да насочи вниманието си към големите данъкоплатци, вместо да се съсредоточава върху дребни бизнеси, каквото е неговото впечатление за досегашния стил на работа. Междувременно данъчната администрация по нареждане на принципала си започна да проверява и фирмите с големи касови наличности.

- Advertisement -

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 души в рамките само на седем дни, като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части, съобщават от НАП. Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от тях са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други – че ще заплатят дълговете си в рамките на годината.

Срещите с длъжници на бюджета продължават.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече