Ваксинирането по моловете започна

0

- Advertisement -

Новите три ваксинационни пункта – в мол „Парадайс“ (ниво 0, Северен вход), мол „Сердика“ (ниво 0 до клиентски асансьори) и „Ринг мол“(на паркинга до Икеа) бяха открити в 13.00 часа и вече приемат желаещи да се имунизират срещу COVID-19. С тях местата за ваксинация през уикенда в София вече станаха осем, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Решението за отваряне на ваксинационни пунктове в моловете е било взето по инициатива на управителите на търговските центрове, след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова миналата седмица.
Работното време на ваксинационните пунктове е съобразено с активността на посетителския поток в моловете – от 13.00 до 18.00 часа.

- Advertisement -

Столичната община и СРЗИ осигуряват лекарски екипи и ваксини, както и на останалите пет мобилни пункта в Южния парк, Северния парк, Борисовата градина, парк „Дружба“ и в кв. Красна поляна.

Някои от хората си поставят в тези пунктове вече втора доза от избраната от тях РНК ваксина и получават европейския сертификат, с който могат да пътуват спокойно в повечето европейски държави. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозавата ваксина на Janssen. Работното време в пунктовете в парковете през уикенда е от 9.00 до 16.00 часа.

През първите три уикенда, в които работят мобилните кабинети в парковете, в тях са се ваксинирали над 3200 души, информират от Столичната община.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече