Неуспешен опит! МВР не успяло да провери защо Баце си държи пищова на нощното шкафче

0

- Advertisement -

МВР е направило неуспешен опит да извърши проверка защо бившият премиер Бойко Борисов държи личното си оръжие на нощното шкафче и го съхранява не по правилата – в каса или обособено помещение, съобщи „Свободна Европа“. Снимки на спящия лидер на ГЕРБ с оръжие на шкафчето бяха разпространени на 17 юни миналата година. Същият ден той потвърди, че снимката, на която спи, е автентична.

„Тая, където спя, със сигурност не е монтирана“, заяви той.

За останалите кадри, на които се виждат пачки евро и златни кюлчета, Борисов твърдеше, че са правени в негово отсъствие и режисирани.

Миналата година до СДВР е подаден сигнал за начина, по който бившият премиер съхранявя оръжието си. Започнала е проверка, която е прекратена бързо. От полицията са обяснили, че до този резултат се е стигнало, защото „за ангажиране на административнонаказателна отговорност на едно лице е необходимо на първо място изясняване на предмета на нарушението, като това следва да се извърши на база негови индивидуализиращи го белези и характеристики“. Другият им аргумент е необходимо „ясно и точно посочване на датата и мястото на извършване на нарушението, неговото описане, посочването на обстоятелствата, при които е било извършено”.

- Advertisement -

Очевидно МВР смятат, че няма как да стигнат до тази информация. В същото време още миналата година самият Борисов призна, че спи с пистолет.

„Да, притеснен съм, защото когато спя, съм беззащитен…Аз си имам пистолет и не се разделям от него“, заяви той.

Не е ясно и дали бившият премиер е разпитан в рамките на проверката. От ГЕРБ са отговорили, че няма да коментират въпроса.

По подобен безславен начин вероятно ще завърши и проверката за кюлчетата от останалите снимки. Още през миналото лято прокуратурата заяви, че трябва да има златото налично, за да му се направи експертиза. Борисов пък се кълне, че снимките са постановка и кюлче е виждал веднъж през живота си.

Според агробизнесмена Светослав Илчовски, който се яви пред комисията на Мая Манолова в миналия парламент, кюлчетата са подарък на бившия премиер от приближени бизнесмени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече