Неправомерно! Отбрани фирми лапали милиони от спортното ведомство

0

- Advertisement -

Непрекъснати проверки текат в спортното министерство, като били установени сключени договори с дружества за около 11,5 милиона лева към края на декември миналата година. При седем от тези договори – титулярът е бил един и същ. Оказало се, че според подписан анекс към договора, в който плащанията трябва да бъдат поетапно – парите са преведени авансово на 100 процента.

Това заяви в ефира на Нова тв служебният споретен министър Андрей Кузманов.

- Advertisement -

„Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи. След излизането ан списъка „Магнитски“ беше нормално да погледнем с кой и какви фирми работи министерството. И установихме, че ТОТО-то работи с „Декарт“ – фирма на Васил Божков“, разкри той.

По думите му Спортният тотализатор ще продължи да изплаща печалби и прекратяването на дейността му изобщо не стои на дневен ред.

Кузманов беше категоричен, че проверките ще продължат и не са продиктувани от някакъв реваншизъм. „Седейки на този пост – аз и екипът ми, сме длъжни да бъдем открити и прозрачни пред обществеността, а  законът да се спазва“, подчерта спортният министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече