Умишлено! Комисията по хазарта не е събрала 558 млн. лв. от Черепа

0

- Advertisement -

Днес Агенция Държавна финансова инспекция потвърди, че Комисията по хазарта умишлено не е събрала 556 милиона лв. такси от фирми на Васил Божков. Предишното решение бе, че това е станало поради недоглеждане, съобщи финансовият министър Асен Василев в предаването „(О)позиция“ на „Сега“.

НАП вече спечели дело на първа инстанция да бъдат платени в хазната 200 милиона. Усилията по събирането на тези пари ще продължат. „Междувременно Георги Начев, директорът на АДФИ, бе уволнен, защото вътрешният одит показа, че агенцията е бавила проверки, за да изтекат сроковете по давност“, каза министърът.

- Advertisement -

„Санкциите по закона „Магнитски“ продължават, решението на ВАС по един от казусите не спира действието им, а Министерство на финансите ще обжалва пред 5-членен състав. Важно е да се отбележи, че в момента вървят дебати в Европейския парламент как ще се прилага законът „Магнитски“ в ЕС. А парламентът, който ще изберем в неделя, ще запълни законодателната дупка по същия въпрос и у нас. Важно е да се знае, че решението на МС, което взехме в началото на юни, бе, за да ограничим щетата, която биха понесли български държавни фирми. И то свърши своята работа, нямаме държавни фирми, които да са пострадали“, каза Асен Василев.

Неговите впечатления  са, че когато е престанал натискът върху институциите, те са започнали да проверяват, да работят по-спокойно и да има резултати. В четвъртък ще бъдат изнесени имената на фирмите и договорите, които АПИ е сключила в първите 4 месеца на тази година. По думите на министъра, е фрапиращо, че АПИ разполага с бюджет  от 370 млн. лв., а е възложила дейности за 2.8 милиарда лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече