Заради нарушения: Хвръкна главата и на шефа на „Пирогов“

0

- Advertisement -

Констатациите на НЗОК за нарушения при отчитането на дейност за над 1 млн. лв. доведоха до смяна на директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Договорът му за управление на лечебното заведение се прекратява с днешна дата, съобщи министерството на здравеопазването. Като причина за това се посочват резултатите от проверката в лечебното заведение, която установи неоснователно получени суми. 

По-рано тази седмица касата обяви, че „Пирогов“ трябва да й възстанови над 1 млн. лв. Институтът обаче оспори констатациите от проверката и заяви, че ще подаде възражение. В подкрепа на болниците се обяви и Българският лекарски съюз, който вчера обвини касата в административен тормоз след много тежка година. 

- Advertisement -

Мястото на проф. Балтов заема проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата. Проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника, посочват от МЗ. 

Това е третата голяма болница със сменено ръководство по времето на служебното правителство. Освободен беше несменяемият шеф на болница „Лозенец“ проф. Любомир Спасов, както и ръководството на Александровска болница. Тези рокади доведоха и до смяна в Агенцията по вписвания, след като старото ръководство отказа да впише новите шефове, назначени от Стойчо Кацаров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече