Зам.-шефът на „Пирогов“ хвърлил оставка

0

- Advertisement -

Зам.-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски си е подал оставката преди няколко дни. Това обяви самият той в ефира на бТВ. По думите му причината е, че всеки директор би следвало да си избере свой собствен екип и не би следвало да има драма в това. 

Проверката в „Пирогов“ беше за периода, в който сме се борили с Ковид, а в този период финансирането на здравната система беше коренно различно, посочи неврохирургът. „Пирогов“ няма никакъв мотив да източва НЗОК, категоричен е той. 

- Advertisement -

Той припомни, че БЛС е инициирал една среща, за да опита да помири двете страни – лекарите от „Пирогов“ и Министерство на здравеопазването. „Достигнаха се едни крайности, които отдавна не бяхме виждали. Всичко това се развиваше твърде дълго време и трябваше да се сложи край“, допълни той.

„Всичко започна от една констатация след проверка в „Пирогов“. Тази сума, която беше анонсирана беше работна. Тя се отнасяше за един период, в който ние се борехме с COVID-19. Беше ни казано да направим всичко за пациентите, като финансиране е осигурено. По този начин бе осигурено една спокойна среда за работа. „Пирогов“ не е източвал НЗОК. Не става дума за някаква финансова измама. Затова беше подписано споразумение в три точки. Двете страни се извиняват, става дума за административни грешки в документацията и че лекарите от „Пирогов“ заемат възлово място в здравеопазването на София“, разясни проф. Габровски.

Той каза, че протести няма да има, но колегите му са много засегнати от случващото се.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече