БСП ще подкрепи Рашков и Стоилов, ако бъдат предложени за министри

0

- Advertisement -

Имаме точно зададен хоризонт на действие на работа, бяха определени пет приоритета – здравеопазване, образование, социална политика, икономика и правосъдна реформа. По тези теми ние провеждаме в момента разговорите с ”Има такъв народ”. Нашата задача е да представим къде се срещат нашите приоритети с приоритетите на ”Има такъв народ” и какво правим оттук нататък.

- Advertisement -

Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на „БСП за България“ относно разговорите им с партията на Слави Трифонов за съставяне на правителство.

Нашите съвпадения са изненадващо добри. Примерно здравеопазването, от това, че болниците не трябва да са търговски дружества, знаете това е нашата дълга битка в последните четири години, те също смятат така. Има малко разминаване в демонополизацията на здравната каса, във връзка със социалната сфера имаме доста големи съвпадения по нашите приоритети и техните приоритети, примерно преизчислението на пенсиите. Това, по което се разминаваме е, че ние държим да стане от 1-ви октомври, те смятат, че не може да стане от 1-ви октомври и може да стане от началото на следващата година. На този етап не сме обсъждали имена за министри, каза още Христо Проданов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече