Партиите да строят отношенията си на коалиционно споразумение!

0

- Advertisement -

Политическите сили в парламента работят за ефективност и комуникация, за смислени действия и взаимодействия. Те припознаха необходимостта от формиране на устойчив кабинет с ясни цели и приоритети, които трябва да се реализират на базата на сериозно парламентарно мнозинство. Това заяви преди началото на правителственото заседание служебният премиер Стефан Янев, който сподели наблюденията си от политическия процес.

Според него са приети посланията, свързани с образованието, борбата с корупцията, развитието на икономиката и българския бизнес,  така че да се преодолееразличието в икономическото развитие на регионите.

- Advertisement -

„Всичко това е положително, но е време от говорено да се премине в политическо действие. Именно в него ще проличи готовността на политическите сили да се борят за интересите на България. От тази готовност ще проличи и дали могат да гарантират, че не се прави опит за възпроизвеждане на компрометирани модели на управление. 

Според министър-председателя думата коалиция се заменя с термини с неясно съдържание като например обединение, която не предполагала ясни правила. 

„Разбирам, че думата коалиция е натоварена с негативно значение, но гарантира ясно насочена отговорност от политическите субекти. Партиите да намерят начин да строят техните отношения на публично коалиционно споразумение. Призивът ми е точно за действия в тази посока – устойчивост и предвидимост”, призова Янев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече