Биляна Петрова ще разпитва пиара на Каскета в съда

0

- Advertisement -

След 3 години упорита борба, на 6.10.2021 ще разпитвам ПР-а на Гешев в съда – делото е открито, заповядайте. Това пише във Фейсбук профила си бившата зам.-кметица на столичния район „Младост“ Биляна Петрова.

„За съжаление  ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СА УНИЩОЖЕНИ – дори ЗАКРИХА САЙТА-НАРУШИТЕЛ „ПРАВЕН СВЯТ“. Макар че в личен план губя, закриването му е добра новина.

Изтичането на лични данни е по-малкото нарушение, по-голямото е НЕЗАКОННО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СРС, но за него няма движение, защото това е престъпление – и се полага затвор за ПР-чето и прокурори, съдии или служители, изпраитли документите.

Институциите (ИВСС, КЗЛД, ГДБОП, Спц-съда)  прикриваха прокурорските престъпления, чрез бездействие, пунта-мара проверяване и дребни селски номера (например да изпратят документа без последна страница, за да изпусна срокове за обжалване).

Продължавам да се боря“, споделя още тя.

Преди дни „Свободна Европа“ съобщи, че съдът е призовал на разпит шефа на пресцентъра на главния прокурор Иван Гешев.

- Advertisement -

Медията припомни все още незавършилата история на бившата зам.-кметица на столичния район „Младост“ Биляна Петрова, която е подсъдима за подкуп заедно с бившата кметица на квартала Десислава Иванчева.

Другият централен герой в този сюжет е Веселин Иванов – бивш главен редактор на затворилия вече сайт „Правен свят“. В началото на 2020 г. той оглави дирекция „Публична комуникация“ в Администрацията на главния прокурор, след като в края на 2019 г. на поста беше избран Иван Гешев.

Ето я и историята:

„Информационен сайт публикува обвинителен акт срещу подсъдима за корупция, но без да заличи нейните лични данни. По-късно главният редактор на това електронно издание застава начело на пресцентъра на прокуратурата.

Потърпевшата жена подава сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС), защото подозира, че държавното обвинение е предоставило на сайта личните й данни.

Проверяващият орган отказва да се занимава със случая, а подсъдимата обжалва решението му пред съда. Още на първото заседание по делото магистратите се съгласяват с нея, че по случая трябва да бъде разпитан бившият главен редактор, за да изясни как се е сдобил с въпросния обвинителен акт. Затова бившият главен редактор, който днес вече работи в самата прокуратура, е призован да се яви като свидетел пред съда.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече