„Умрялата“ лисица ДПС и планът „Пеевски“. Кой ще яде риба и кой – дървото?

0

- Advertisement -

Думата ”крадец” е тежка и г-н Тошко Йорданов трябва да ми се извини. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев, коментирайки обвиненията на Тошко Йорданов от ИТН, че е откраднал интелуктуална собственост. По думите му, той не е вземал код интелектуална собственост и казусът с двете фирми, които са се съдили, е затворен. Той категорично отрече в бизнес миналото му има нещо нередно.

Какво съм направил като финансов министър, за да помогна моя фирма? Лостовете са във финансовото министерство. Финансовото министерство има отношение към всички харчове на държавата, каза още той пред bTV.

Той отговори на въпрос, защо не е приел поканата за министър по еврофондовете“ Вицепремиер по еврофондовете е да прекараш 90% в разговори с бюрократи в Брюксел, категоричен бе той. Да бях поканен и за финансов министър при такива различия с ИТН не бих приел.

Служебният министър одобри чутите приоритети от кандидата за премиер Пламен Николов. Според него те отговаряли на онова, което прави и служебното правителство по актуализацията на бюджета.

- Advertisement -

В България докато не изчистим кражбите, да градиш е все едно да сипваш вода в пясъка. Всички виждаме какви са кражбите,  посочи министърът.

Накрая Асен Василев направи извод за своето пребиваване във финансовото министерство. Ако контролните механизми на държавата за закърнели се раждат икономически чудовища. Парите се дават на фирми без обществени поръчки и няма за пенсии, и за децата, посочи той.

Автор: Емил Азар

Източник: Фрог Нюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече