Сценарист на Слави, вече депутат, „остроумничи“ за прашките на Николета

0

- Advertisement -

Ако трябва да се говори за слухове и за нагнетяване, по-добре да си говорим за новите прашки на Николета Лозанова. Това заяви в интервю пред БНТ сценарист на Слави и настоящ депутат от ИТН Филип Станев в коментар за спрягания за кандидат-премиер на партията Петърр Илиев. Това име не било лансирано и обсъждано, а  Пламен Николов бил избран преди 12 дни.

Обявяването на кандидатурата му не е сценарий, твърди сценаристът. „Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали?”, запита Станев.

И категорично заяви, че въпреки високо обществено доверие към служебния кабинет, в правителството на ИТН нямало да има нито един от министрите на Радев, а също така – и от БСП, и от ДПС. „Нека да изчакаме да се извърви конституционната процедура и имената в проектокабинета ще бъдат обявени. Любопитството убива котката”, направи опит за  метафора не на място Станев.

- Advertisement -

Той отказа да сравни кандидатурите на Пламен Николов и Николай Василев. Единият е бил действащ политик, а другият е нямал действаща политическа дейност и функция, обясни депутатът. Той призова да се случи цялата процедура и тогава ИТН щели да обявят състава на проектоправителството.

По повод срещите с други политически партии той заяви: „Ние искаме да има джентълменско отношение в политиката”.

В първия разговор на ИТН с ДБ станало ясно, че Христо Иванов и генерал Атанас Атанасов нямат претенции за министерски постове и кресла. Какво обаче се случило след това, че от трибуната на Народното събрание с декларация Христо Иванов настоял да бъдат в правителството на ИТН, за Филип Станев било необяснимо.

За ИТН властта не била самоцел и не искали на всяка цена да останат във властта, да влизат в конфигурации и договорки, но искали подкрепа за приоритетите, които не се случили през последните 12 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече