Янев: Хората имат право да знаят кой определя постовете в новия кабинет

0

- Advertisement -

„Гражданите имат право да знаят кой определя постовете в потенциалния нов кабинет, както и да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до парламентарно мнозинство“. Това каза служебният премиер Стефан Янев в началото на заседанието на Министерския съвет в сряда.

По думите му е важно връзката между политическото представителство и гражданите да е ясна и ефективна.


„Политическото говорене е онзи предсказуем и необходим елемент, който, ако не е устойчив, се наказва от избирателите“, смята той.

- Advertisement -


Премиерът каза още, че в началото на юли е проведено извънредно заседание на Съвета по сигурност, където са констатирани редица дефицити в уредбата по водене на този съвет.


„В тази връзка назначихме две работни групи, които да направят анализ на дейността. Той ще бъде представен на колективния орган. Днешната ни задача е да приемем този анализ, а предложените промени в Закона за функциониране на системата за национална сигурност ще бъдат публикувани за обществено обсъждане“, заяви премиерът.


Междуведомствена работна група ще предложи нов механизъм и потенциално изработване на нов закон за управление на кризи, стана ясно от изказването на министър-председателя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече