Лаборатория в Габрово е издавала фалшиви сертификати за Ковид ваксини

0

- Advertisement -

Медицинска лаборатория в Габрово е била запечатана вчера заради издаване на фалшиви сертификати за ваксини срещу коронавирус, съобщава Би Ти Ви. Документите е трябвало да послужат при пътуване в чужбина.

„Посещавана е много. Аз съм я посещавала 2 пъти и вчера трябваше да взема едни излседвания и вчера разбрах, че е затворена. Криминална полиция и цивилни имаше“, разказва пред телевизията Мария Тотева от Габрово.

- Advertisement -

При претърсването са открити фалшиви отрицателни сертификати за бързи антигенни тестове, които трябва да послужат при пътуване в чужбина или за избягване на карантина.

От прокуратурата са потвърдили, че работят по досъдебно производство за документно престъпление. Такова е констатирано в един от клоновете на лабораторията. Служителите в останалите отричат да са запознати с измамната схема.

От централата на лаборатория са отказали коментар с мотива, че не са уведомени официално от властите. Според тях става дума за злоупотреба на служител. Фалшивите резултати и парите за тях не фигурирали в информационната им система, пише „Сега“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече