Депутатите пак на нож заради 9 Септември

0

- Advertisement -

За да има помирение, трябва да има покаяние. Това заяви депутатът от Демократична България генерал Атанас Атанасов от трибуната на Народното събрание в декларация за 9 септември.

Днес е 9 септември – на тази дата през 1944 г. е извършен класически държавен преврат с участието на чужда войска. Българската държава е окупирана от червената армия, напомни Атанасов. 45 години комунистическия режим разделя българската нация по различни критерии.

Трябва да бъдат припомняни определени обстоятелства, защото е важно да има памет за това, което се случва и се е случило. За 30 години след 1989 г. не било намерено помирение, посочи Атанасов. Организирани били състави на Народния съд, а за няколко месеца в България са арестувани са хиляди души, произнесени са над 2 000 присъди, над 12 са осъдени на смърт, разстреляни са хора, които са се борили за българската национална идентичност. България от една просперираща държавата, стигнала до положение, в което през 1989 г. банкрутира. Българското държавно ръководство е предлагало България да загуби своя суверенитет и да се превърне в 16-та република на СССР. БКП през тези 45 години предприела действия, с които разделила нацията по различен признак, сред които срамният Възродителен процес.

Александър Симов е очаквал декларация за 9 септември от всекиго друг, но не от „Демократична България“. Половината от вас са деца на старата политическа номенклатура и довечера ще празнуват, обърна се Симов към депутатите на ДБ. 9 септември не може да бъде използвана като дъвка от политически сили. Напускайте залата, призова Симов депутатите на ДБ.

- Advertisement -

Дадените жертви на левицата срещат напускането на залата и махането от тук. Нашата история я използват децата на старата номенклатура, за да си пишат политически биографии, категоричен бе Симов. Той поздрави всички хора, които днес ще празнуват 9 септември.

Депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян заяви, че днешният ден продължава да разделя България. За 30 години не сме успели да си простим един на друг, каза той. Не се намери съвест, която да потърси прошка, но не се намери и съвест, която да прости. Има само едно отвратително и световно признато обществено явление, в което е признато човеконенавистното – когато една класа трябва да мрази друга клас, изтъкна Бабикян.

Депутатът от ГЕРБ Петър Николов заяви, че до момента, в който в политическия живот има хора, които смятат, че Нова България може да бъде построена в костите и кръвта на сънародниците си, ще има и хора, които ще повдигат въпроса за 9 септември.

Николов призова левицата и производните на БСП политически сили е просто да се смирят. Смирете се пред паметта на жертвите, предците ни и в името на България, призова Петър Николов.

От ИТН също взеха темата за 9 септември. Станислав Балабанов се обърна към депутатите от ГЕРБ и заяви, че техния лидер Бойко Борисов също отказва да си хвърли комунистическата си книжка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече