Петков и Василев няма да са министри в новия служебен кабинет?

0

- Advertisement -

Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри в новия служебен кабинет.  Двамата ще се отдадат на партийно строителство и след седмица ще обяват новия си проект, който в публичното пространство добива наименование като „президентската партия“, твърди Епицентър.бг.

Кирил Петков обяви вчера, че все още не е провел разговор с президента Румен Радев и не знае дали ще бъде част от следващото служебно правителство

Днес и двамата с Асен Василев отказаха да коментират евентуалната поява на техен нов политически проект.

На въпроса: Ако получите покана за втори служебен кабинет? Асен Василев отговори: „Изчакайте и два дена. Ако получа покана за втори служебен кабинет, като финансов министър, предполагам, ами ще си говоря с г-н Радев и ще решим заедно.“

- Advertisement -

И добави: „Когато спра да бъда финансов министър, ще си взема няколко дни да си почина и след това, ако имам какво да обявя, ще го обявя“.

В същото време лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди в ефира на БТВ, че емисари обикалят структурите на БСП и агитират социалисти да се включат в проекта на двамата министри.

Хора около двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев търсят връзка и разглеждат възможността да привлекат за тяхната кауза Общобългарското сдружение „Инициатива Единение“, създадено от покойния вече академик Стефан Воденичаров през 2018 година. Това пък информира  Блиц, позовавайки се на свои източници.

Академик Воденичаров почина през юни миналата година, но сдружението му продължи да развива дейността си и към момента включва над 50 национално представени организации. Още при създаването на „Единение“ се появиха хипотезите, че се създава основа за бъдеща президентска партия на Румен Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече