Петър Чолаков: Отиващото си Народно събрание беше един „тийнейджърски парламент“

0

- Advertisement -

46-то народно събрание ще се запомни с това, че отново не можа да излъчи правителство, че създаде доста скандали, на ръба понякога дори на физическата саморазправа, доста мостове бяха изгорени, дори между протестните партии. Видя се, че и те не могат да се разберат. За мен това беше един „тийнейджърски парламент“, една поредица от два кратки епизода, изблици на една млада политическа сила, ИТН, която с държи тийнейджърски, но така се държа и „Демократична България“.

Това каза пред Българското национално радио политологът доц. Петър Чолаков.

„Политиците не мисля, че са се отказали да мислят за важните неща в държавата, но трябва да имаме предвид и колко е разпокъсана политическата сцена, няма доминираща партия , както и колко е сложна е политическата ситуация в глобален план“, коментира той.

„Следващият 47 парламент най-вероятно ще ни донесе още от същото. Един заключен парламент, който не може да сформира правителство. Защото, не че на партиите няма да им се иска, но трудно ще сглобят взаимни интереси, които да ги задържат в бурните води на политическата действителност в България“, каза още доц. Чолаков.

- Advertisement -

По думите му занапред ще е важна ролята именно на президента Румен Радев.

Относно съставът на новия служебен кабинет доц. Чолаков заяви:

„Тук съществено значение имат политическите планове на Кирил Петков и това дали той ще прави политическа формация. Това значи, че той няма да влезе в следващ служебен кабинет, ще има промяна тогава. От гледна точна на политиките, мисля, че няма да има изненади, а ще има приемственост в бъдещия служебен кабинет“.

По думите на доц. Чолаков българите искат силна мъжка фигура, почтена за президент. „Това е и социологически изследвано, и това ще им се предложи най-вероятно“, каза още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече