Новата шефка на „Автомагистрали“ плакала: В АМ „Хемус“ са заложени бомби

0

- Advertisement -

Новият председател на Съвета на директорите на държавната фирма „Автомагистрали“ Десислава Христова се разплака, защото в АМ „Хемус са заложени бомби. Това коментира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Първата и голяма бомба е, че „Автомагистрали“, което е държавното дружество, се води строител на всичките лотове – едно, две и три, които ги гледаме само на картата. Те наистина са една строителна илюзия. Магистралата се строи без да има строителство, за да се заобиколи закона се правят тези инхаус процедури, но не се дават на съответните лотове като подизпълнители за строителство, а се дава само за доставка на материали и доставка на техника“, каза още арх. Шишков.

- Advertisement -

„Правим всичко възможно да компенсираме забяването, за да може да се продължи да се строи до Велико Търново. В участъците с 3 лота, за които са раздавани 80-90 млн. лв, няма трасе. Изключително много ни се иска, максимално бързо, всичко което е възможно, да направим и да сложим ред след хаоса, защото това, което ви казвам, може да бъде оценено меко казано като хаос“, допълни зам.-регионалният министър.

Преди няколко дни Десислава Христова призова депутатите да трансформират порочните договори за „инхаус“ процедури за АМ „Хемус“ в договори за подизпълнение, за да се тръгне на чисто.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече