Икономист: Леви цели се постигат най-ефективно чрез десни мерки

0

- Advertisement -

Фразата, която дойде от дуото Василев и Петков – за постигането на леви цели с десни политики, ми се струва много привлекателна, както най-вероятно се струва и на много други избиратели. Чисто икономически това е нещо, в което аз като експерт винаги съм вярвал и за което винаги съм говорел – най-ефективният начин за постигането на много леви цели като намаляване на бедността например, по-добри доходи за по-бедните хора, се постига най-ефективно именно чрез десни икономически мерки, а не чрез леви такива.

Това коментира пред Българското национално радио икономистът Георги Вулджев. Според него до момента „не сме видели много десни мерки от тях на практика“ в дейността им като служебни министри. Междувременно Кирил Петков изрази надежда „Продължаваме промяната“ дори да утрои прогнозните резултати.

„На този етап много малко все още сме видели като визия. Акцентира се много на добре звучащи фрази и те наистина звучат добре предизборно, но сме ги чували и преди. И преди сме имали кандидати, които в крайна сметка след това са се оказвали без ясна визия“, каза той.

- Advertisement -

По думите му в обществото има голяма жажда за повече публичност и прозрачност по отношение на политиците, отбеляза икономистът по повод заявките, с които влиза на политическия терен новата формация „Продължаваме промяната“.

Според него проектът има потенциал да удвои сегашните 8-9%, които социолозите измериха преди официалното обявяване на формацията.

„За разлика от „Демократична България“, които избягват да се коалират с БСП, Кирил Петков и Асен Василев със сигурност са по-отворени, най-малкото имат връзката с президента“, отбеляза Вулджев.

„Голямата въпросителна е „Има такъв народ“ – те може да се окажат решаващи отново за това дали ще се сформира правителство. Уви, там е напълно непредвидимо“, коментира още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече