Проф. Дичев не вижда новата партия като спасител

0

- Advertisement -

Новата формация „Продължаваме промяната“, дава шанс за разместване на картите. Въпрос на здрав разум е трети път да не повтаряме същата игра – трябва нещо да се промени“. Това каза пред бТВ културният антрополог проф. Ивайло Дичев за предстоящите, трети за тази година, парламентарни избори

Той уточни, че не вижда в политическата формация на Кирил Петков и Асен Василев някакъв спасител или нови решения, а по-скоро възможност за решения.

Те все още не са се скарали с никого, за разлика от другите и дават заявка, че ще могат да се разбират и с едни, и с други, допълни културният антрополог.

- Advertisement -

Според проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации, отказът на ПП за общи листи с „Демократична България“ е абсолютно логичен.

„Когато правиш собствен политически проект, ти искаш собствени депутати в Народното събрание. След това има опция за бъдещи преструктурирания в коалиционни формации“, уточни проф. Стоянов.

„Заявяването още преди изборите на перспективните възможности за коалиране, а не кой срещу кого ще бъде, би трябвало да стане лайтмотив на тази кампания“, коментира преподавателят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече