Изнесе се! Каскета драсна с 200 от Дом 5 на резиденция „Бояна“

0

- Advertisement -

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя в дом 5 на резиденция ”Бояна”, се е изнесъл. Договорът му е трябвало да бъде прекратен до първи октомври 2021 година, но преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила.

Информацията е потвърдена пред „Дневник“ от Министерски съвет, след въпроси, свързани с имуществената декларация на Гешев, подадена пред Инспектората на Висшия съдебен съвет.

В нея той бе декларирал, че е живял под наем в апартамент от 57 квадратни метра, а наемодател е била администрацията на Министерски съвет. Наемът бил 2200 лева. Смяташе се, че обявеният апартамент е друго жилище, различно от дом 5 в резиденция „Бояна“.

- Advertisement -

„В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при условията на услугата „дълъг престой“, дефинирана като настаняване в помещения, за не по-малко от три последователни нощувки, реализирани от един настанен“, пишат от Министерски съвет.

Става ясно още, че Гешев е започнал да живее там през юли 2020 година и договорът ще бъде прекратен към първи октомври 2021 година. Не е постъпвало заявление за нов договор и дом 5 е освободен. Предизвестието за напускане е било подадено на първи септември тази година.

От прокуратурата към момента запазват мълчание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече